Thursday, December 29, 2011

h

siapalah aku di sisi Mu, ALLAH.
ampuni daku sering bersalah.
beriku cinta tiada berbelah.
hidup mati fi sabilillah.

Kau akan berhasil dalam setiap pelajaran

i am delighted sebab jumpa byk quote Pramoedya Ananta Toer
ada satu dari nya yang saya tulis besar2 dan tampal sedari sy sekolah lg.
begitu menginspirasikan.


“Kau akan berhasil dalam setiap pelajaran, dan kau harus percaya akan berhasil, dan berhasillah kau; anggap semua pelajaran mudah, dan semua akan jadi mudah; jangan takut pada pelajaran apa pun, karena ketakutan itu sendiri kebodohan awal yang akan membodohkan semua”
Pramoedya Ananta Toer


berbanding novel sidney sheldon, saya percaya buku2 hasil beliau lebih kuat karakter nya kerana dia berjuang untuk hidup.
hari ini saya bercita- cita untuk membaca semua buku2 tulisan mereka.
hehe.
cita- cita

Wednesday, December 28, 2011

Pertolongan dari Allah & Kemenangan yang dekat


final exam final year semester 1: keep moving on!

Dan ada lagi limpah kurnia yang kamu sukai,
iaitu pertolongan dari Allah dan kemenangan yang cepat (masa berlakunya).
Dan sampaikanlah berita yang mengembirakan itu kepada orang-orang yang beriman.

Sunday, December 25, 2011

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

Alhamdulillah. The final week is over.

Monday quiz PT

Tuesday drown in depression

Wednesday Case presentation

Thursday Poster presentation

Friday quiz DD

It was a really depressive Tuesday when the quiz result is out. I feel like dying. And as the next day we are having presentation of the same subject, i really dont have any motivation to gear up.

We have two case presentations on Wednesday. 8 o’clock in the morning and 3.30 pm in the evening. The case presentation is scary. And i am motivation-less. At the early morning, I was sitting and thinking and lamenting.. Ya ALLAH, bahagimana lah hari ini, aku x mampu..

With ALLAH’s Grace, something crosses my mind. Ummi had once told me..dalam surah Maryam, nabi Zakaria tak pernah berputus asa berdoa pada Tuhan.

"Wahai Tuhanku! Sesungguhnya telah lemahlah tulang-tulangku, dan telah putih melepaklah uban kepalaku dan aku - wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa dengan doa permohonanku kepadaMu. (surah Maryam ayat 4)

Nabi tahu dia seorang lelaki yang telah tua, dan isteri baginda mandul. Tapi dalam doa permohonannya supaya dikurniakan anak, Nabi zakaria berkata..sehingga telah menjadi lemah tulang- tulang nya dan telah habis beruban seluruh rambutnya, namun baginda TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

Saya berasa terpukul. Apa yang aku keluh kesahkan ini, apa yang aku takutkan ini. Apakah tidak ada jalan keluar????

Tidak ada apa yang mustahil, TUHAN masih memakbulkan permintaan Nabi Zakaria kan walaupun ia mustahil?

Menghayati semangat Nabi Zakaria yang tidak pernah berputus asa

TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA BERDOA.

Saya berdoa..YA ALLAH, Mudahkan lah urusan hari ini. Amen, amen, amen, amen, YA ALLAH.

Selesai presentation kami yg pertama. The case of Myocardial Infarction. Tanpa disangka2 lecturer bertanya dengan deras dari belakang who prepare this slide???

I was really shocked but the next word that he said is a GREAT BLESSING FROM ALLAH

You guys has a very good presentation.

You provide evidence and justify the use for each and every medication

PCI-CURE study for Apirin and Clopidogrel

GISSI-3 study for Statin

OASIS-5 study for Fondaparinux.

And you guys have the courage to suggest thing that are not in the guideline such as laxatives for post infarction patient.

Very good.

SUBHANALLAH. I am terribly shocked.

At the end of the morning session he said, all the groups presentation are good but none can beat the first group presentation.

SUBHANNALAH. Being said so by such a respected and knowledgeable lecturer is thing that i never dream about.

For the evening session, at the end of the presentation of lupus nephritis case, he said i was about to say if there is another group that can beat the presentation from the very first group this morning is your group but it happen that you are from the same group!

SUBHANALLAH. SUBHANALLAH. SUBHANNALAH.

This is another shocking thing.

I am extremely happy. 360⁰ totally different from what I felt yesterday.

I remembered:

When I was in 3rd year I remembered once when we present case Obstructive Jaundice 2⁰ Cholelithiasis and Choledocolithiasis. At the end of the presentation, Dr Z said this group, WELL DONE! Recognition from such honourable and great lecturer adalah kenangan terindah sepanjang hidup!!!

SUBHANALLAH. SUBHANALLAH. SUBHANALLAH.

I wonder, what make both of this group able to get this?

The answer is willingness to meet the lecturers and ask them for guidance. For both teams, my group mates are very eager and passion to meet the lecturer and ask their guidance.

And of course, what I learn that day, jangan berputus asa dari rahmat ALLAH.

dan aku - wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa dengan doa permohonanku kepadaMu. (surah Maryam ayat 4)

Subhanallah. Terima kasih Madam Azrin, Brother Hafiz dan Dr. Zainol atas bimbingan, tunjuk ajar, kami amat mengagumi kalian. Mohon Maaf atas segala salah silap. Semoga kita semua berjaya dengan lebih cemerlang di masa mendatang. Amen. Amen.

Thanks a lot to both my team mates. you make me learn a lot. alhamdulillah =)

Monday, December 19, 2011

strength

God..i need nothing but STRENGTH

Saturday, December 17, 2011

to live happily, to live humbly

I finished reading 3 Sidney Sheldon novels in a week. An act symbolize revenge rather than obsession. Hehe.






It’s a hectic week,

We have a lot of quizes,

A lot to be studied,

Tough questions,

And a very disappointing mark.

Then it comes the AGM, it was a relief to be freed from any post. TP BEKERJA UNTUK ISLAM TAK AKAN PERNAH BERAKHIR.

Next week is a final week,

2 quizzes to go,

An assignment to be submitted and

2 presentations left.

Then final exam is coming, Ya ALLAH, make it easy for me and all my friends, hope we all pass the exam and graduate together insya ALLAH.

I miss my family. Hope everything is fine at home. =)

My husband’s exam in next week. Ya ALLAH, grant us success.

Give us strength to face tomorrow, to live happily, to live humbly.

Wednesday, November 30, 2011

don't doubt

Do not doubt I love you, eventhough
My actions may have undermined my word
We could be as connubial as birds
Had I not led my wild longings show
I cannot help wanting to devour
All the world that comes before my eyes
But more than all the world is that which lies
Within the precious circle of our bower
I'll do anything to keep you with me
our love will last as long as you have will
Despite my untamed need, my love is still
A rock against the surges of the sea

Thursday, November 3, 2011

nice words ~

don't understand me,
just love me

PT is very challenging..
what a relief to see those words hanging in Mdm D's door while heading out after consultation.
smile ~

i do.

The wedding diary

Bismillah hirrahmanirrahimwal hamdallah.

This is my very first story since i got married.

I would like to start write things using mahathir mohamad blogging style.he (saje, try)

So many things happen pre, during, and post wedding.

Thanks goodness, i still remember everything vividly

The 5 months holiday will end this weekend.

I changed status from being engaged to become madam within this period while completing my 4 hours credit industrial training and doing research project with a bunch of a very good friends. Love u all (^.^)

Heading toward UiTM Puncak Alam after final exam with tqa & ayu. Dan juga 2 lab assistants yang baik hati kak hazan & bro.. buat balik experiment yg masa year 2 dulu aje. Cuma alat2 di sini lebih canggih. Jadi cepat sket dapat result. Belajar buat DNA primer, PCR . UiTM sangat tenang dan besar dan mewah.selepas Dr. Wan tinggalkan kitorg di situ, kami panjat bukit naik tangga yang lagi hebat dari tangga batu caves untuk ke puncak yg ada asrama. Sampai ats tu, tanak turun2 dah.exteremely exhausted~.

A week before my engagement day, abah involved in an accident with a motorcycle while crossing the road walking by himself. The injury was a bit critical. However, abah is recovering well. The whole week he was very weak and ummi was all out for the preparation.

Alhamdulillah, both mak cik ma, our neighbour and my parents friend help our family with the preparation. Mok cook such a delicious foods. Everything went on well. Everybody in my nucleus family were present. Alhamdulillah, abah is still week but everything went on smoothly. Once it pass, i was wondering how fast it happen whilst the preparation is very tiring.huhu

Next 2 months of our engagement i went for industrial training at ain medicare sdn bhd. I learn a lot about industrial things but more importantly being circled by gorgeous ladies from UiTM, my wonderful friends of IIUM, i learn a lot on self grooming, improving self presentation. Intie share a lot her experience as a wife and daughter in law. I pray hard everyday may Allah make everything easy for me, insya ALLAH.

The weeding.

The most crucuial part of the story.

Penuh ujian jgk saya rasa. A nite before akad nikah, najihah, whom i ask to help pick my friends at the bus station sms me saying she won’t be able to do so because her grand mother just passed away. I was shocked and panicked, asking my cousin kak we to help me pick them tomorrow. That nite, kak we, mok and kak teh tak tidor, goreng ayam and all stuff for tomorrow’s reception. Saya plak tertidor bersalut inai. Pukul 5 pagi tersedar, terus ke kb. Tikah dan syafiza dari perak dah sampai. Tapi ila dan kak chik blom sampai dari kl. Kl jem teruk semalam sebab polis buat road block sempena bersih. Menunggu mereka berdua, Allah beri kesempatan untuk saya solat subuh terakhir sebagai gadis bujang berjemaah di Masjid Muhammadi, Alhamdulillah, inilah hikmahnya =). Intie selaku mak andam berjanji nak datang awal kol 8 tapi sy terpaksa msj dia. Intie, lambat sket deh, pengantin busy. Huhu. Alhamdulillah dalam 8.30 ila dan kak cik sampai. Kami terus pulang sambil singgah di kedai sky net nak tengok samada hadiah perkahwinan bunner dan bunting dari azli dah sampai ke blom. Tp skynet tutup, sgt kecewa. Pulang ke rumah, hantar kawan2 ke homestay dan lantas bersiap. Intie sampai dan terus make up. Alhamdulillah. Pergi ke masjid untuk nikah. Tunggu imam dulu.lambat sket dia.hehe. syukur. Sekejap sahaja dan sah menjadi isteri. Tergamam pun ada juga. Tak sangka mudahnya, dah jadi isteri org, tapi cabaran yang dilalui sebelum ini tidak kurang hebatnya.

Pulang ke rumah dihantar suami, wah wah dah ada suami. Huhu. Sume kwn2 ain medicare dah sampai. Famili pun dah sampai semua, sgt bahagia. Lepas sembahyang zohor, salin baju dan makeup lagi. Kawan2 rx7 sis memenuhi blik pengantin yang disiapkan oleh gotong royong semua adik beradik. Huhu. Pengantin lelaki sampai, sesi mengenal2, makan2, solat asar, bersurai. Sekejap sahaja, sume berlalu dgn pantas. Alhamdulillah.

Terima kasih ke mak cik ma sebab sponsor persiapan perkahwinan; pelamin, bekas hantaran, alas duduk nikah, bunga2 yang sgt cantik, rezeki yang sangat tak disangka. Allahu akbar. Mok yang masak sgt sedap, majlis sgt hebat sbb makanan sgt spesel.sume saudara mara yang byk tolong. Dan paling terima kasih untuk ummi abah dan adik- beradik yang sangat bersusah payah untuk perkahwinan ini. Alhamdulillah. Hebatnya keluarga kita. Pelbagai ujian ditempuh, pelbagai nikmat tuhan beri. ALLAHU Akbar.

Terima kasih tuhan atas nikmat kasih sayang keluarga dan perkahwinan ini. Redhai kehidupan kami di dunia dan di akhirat =) amen.

Tuesday, October 11, 2011

hadiah kahwin yg best









Secrets of a successfull marriage


Be your spouse’s friend

Show interest in your mate’s life. Never be emotionally, mentally or physically abusive to your spouse. Show affection for your mate. Be kind, gentle and loving.

When you make a mistake, admit it. When your mate made a mistake, excuse him easily. If possible never go to sleep angry at each other.

Many of us treat our spouses in ways that we would never treat others. With others, we try to be polite, kind and patient. With our spouses, we often do not show these courtesies.

Good marriages require patience, kindness, humility, sacrifice, empathy, love, understanding, forgiveness and hard work. Following this principles should help any marriage to improve.

Always treat your spouse the way you would like to be treated. If you follow this rule, your marriage will have a much greater chance for success. If you discard this rule, failure is just around the corner.

The beauty of life does not depend on how happy you are, but on how happy others can be, because of you.

Trust is the basis and foundation of respect which ultimately forms the love. But trust is like virginity, once you lose it and that’s it.

Five simple rules to be happy: free your heart from hatred, free your mind from worries, live simply, give more, expect less

Taken from novel hijab wali. a very great book.

Thursday, June 23, 2011

Yes, I'll marry you.

I cannot promise you a life of sunshine

I cannot promise riches, wealth or gold

I cannot promise you an easy pathway

That leads away from change or growing old

But I can promise you all my heart's devotion

A smile to chase away your tears of sorrow

A love that's ever true and ever growing

A hand to hold in yours through each tomorrow

Yes, I'll marry you.






"He’s not perfect. You aren’t either, and the two of you will never be perfect. But if he can make you laugh at least once, causes you to think twice, and if he admits to being human and making mistakes, hold onto him and give him the most you can. He isn’t going to quote poetry, he’s not thinking about you every moment, but he will give you a part of him that he knows you could break. Don’t hurt him, don’t change him, and don’t expect for more than he can give. Don’t analyze. Smile when he makes you happy, yell when he makes you mad, and miss him when he’s not there. Love hard when there is love to be had. Because perfect guys don’t exist, but there’s always one guy that is perfect for you."

Wednesday, April 13, 2011

menarik..menariknya!


menarik kan kartun di atas?

lagi- lagi bila jumpa tulisan yg menarik pulak sibuk- sibuk kemas- kemas ni.

Di copy paste daripada sebuah tulisan teman- teman =)



Janganlah berputus asa kerana ia bukan akhlak seorang Muslim,

dan hakikat realiti hari ini adalah hasil mimpi impian semalam,

dan mimpi impian hari ini adalah realiti esok hari.


Jangan tertipu dengan usia muda, kerana mati tak syaratnya tua.

Jangan tertipu dengan badan yang sihat, kerana mati tak syaratnya sakit.



Diriwayatkan ALLAH melalui Nabi di dalam kitab Al- Muwatta’ Imam Malik:

Mendapat kasih sayangKu mereka yang berkasih sayang di jalanKu, berhimpun keranaKu, yang saling berziarah keranaKu, dan mereka yang berbelanja keranaKu.

Tuesday, April 12, 2011



5 months semester breaks will start next week. as i need to clear up the room.there are a lot of stuff..really, really, really A LOT! i start wondering from where i got all of this?? books and notes for sure i bought and increase each sem. shopping. bring from home. and tadaa!! the most remarkable one is of course presents from friends =)


Singapore
Sumatra key chain from a friend studied in Egypt
Thailand
Jogjakarta
Cameron Highland
Pulau Langkawi
Aceh
Pulau Pangkor

Penang
Thailand
APPS 2009- Penang-
Korea

books..a lot of them ~.~

Monday, April 11, 2011

3rd year done

Yeay!! Dah 3 tahun belajar pharmacy...

Tah sangka, Dah nak abes sem2 year 3, sebenarnya ada exam mcq seketul lagi. Tapi rasa mcm dah nak abes.huhu. 3rd year berlalu dengan cepat. X sangka. Dalam byk2 year, year 3 plg best sebab x banyak lab report dan pg hospital. (yg tak best cite kemudian k).

The best part is of course pergi hospital. Seriously best.susah.penat.menyakitkan hati.cuak. luruh jantung.

Setiap kali pergi hospital mesti doa “Ya ALLAH, bagilah patient yang baik. Yg sakitnya x susah2 sangat. Yg x dok hospital lama2, mudahkanlah Ya ALLAH”. Syukurlah selalu dapat patient baik2 je.

Kesian sangat, kadang2 rasa terkejut semua yg belajar sign, symptom, lab test sebijik2 yg patient alami mcm yg belajar dalam kelas (of course la kan?) tapi bila tgk baru percaya.

Mula2 dl pg hospital kemaman.

Respiratory. Pakcik sakit asma.

Pak cik, isap rokok sehari bpe btg?

Sekotak

(mencatat)

Eh, tulis sket2 je dik, nanti org atas marah.huhu

Sape2 yg nak masuk 3rd year sila belajar sebut ni dalam 1 nafas ye:

Our patient is Mr. RAL 46 year old malay male who was admitted to Hospital Kemaman on 17th of August and discharged on 19th of August.

Lepas tu byk2 membaca dan pandai menjawab. Kalu x tahu jawab, sorry i’m not sure.i’ll check and confirm it.

Seriously like. Pastu kena marah2.biasa la tu kata senior.


sambung kemudian..

Tuesday, April 5, 2011

The greatest mistake you can make in life is to continually be afraid you will make one.
Elbert Hubbard

Sunday, March 27, 2011

have faith,
by knowing tomorrow will hold the blessing of Allah,
because Allah will either calm your storm..
or
allow it to rage..
while He calms you.

(*.*)

Tuesday, March 22, 2011

i love u

Do not doubt I love you, eventhough

My actions may have undermined my word

We could be as connubial as birds

Had I not led my wild longings show

I cannot help wanting to devour

All the world that comes before my eyes

But more than all the world is that which lies

Within the precious circle of our bower

I'll do anything to keep you with me

our love will last as long as you have will

Despite my untamed need, my love is still

A rock against the surges of the sea


my sisters!






Teh, thanks for the phone call.i feel happy talking to you! you make my day! (ngepong2..ngeh)





yeah, i finally manage to change the template..hehe! so happy and it flowery pink..huhu.
Chik, i do it on my own.. (^.*)

miss u both!



Tuesday, March 15, 2011

anak- anak indigo



yeah! dah habes baca buku ni, sekejap je saya baca buku ni, senang faham macam buku budak- budak.
seronok taw, rupa- rupanya dalam dunia ni ada sekumpulan anak- anak bijak yang dikenali sebagai anak- anak indigo..mereka sangat bijak dan berkebolehan.

ada banyak benda nak tulis, tapi dah lupa sebab dah lama habis baca buku ni.ergh, menyesal pulak. patut tulis je apa yang terpikir aritu. what is not written, does not exist.

Novel Tuhan Manusia

Andai kota itu peradaban, rumah kami adalah budaya dan menurut ibu, tiang serinya adalah agama.

Imam Jaafar As- Sadiq berkata:

Ilmu takkan diperoleh hanya dengan belajar kerana ilmu itu ialah sinar petunjuk, untuk mendapatkan ilmu haruslah terlebih dahulu memahami hakikat ubudiyyah. Kalau orang yang menuntut ilmu itu mengamalkannya barulah ilmu melekat. Allah pun memberi pengertian.

Ubudiyyah itu apa?

Hakikat ubudiyyah itu:

1- Ialah tidak melihat segala yang Allah berikan kepadanya sebagai miliknya sendiri. Kerana seorang hamba seperti kita ini tak ada hak milik. Harta yang ada harta Allah, kita belanjakan semuanya dengan perintah Allah.

2- Hamba tak mengatur diri, kita menjadi sibuk kerana perintah ALLAH. Apa sahaja yang kita lakukan kerana itulah...dengan itu kita berasa ringan kerana kita tak rasa dibebani oleh apa pun.

3- Bila kita sudah menyerahkan urusan kepada Pengurus paling atas, segala musibah dunia pun menjadi ringan. Kerana proses itu akan membolehkan kita merendah diri. Kita tak perlu lagi mencari dunia, untuk mencapai sifat takatsur atau berbanyak- banyak dan tak perlu pula berbangga yang bukan- bukan dengan sifat takabbur.

Jadi begitulah, jika orang mengamal dan memahami sifat ubudiyyah, maka penderitaannya pun lenyap.

Sematkan ini sampai bila- bila: andai kota itu peradaban, rumah- rumah di dalamnya haruslah menjadi binaan budaya, dan tiang seri setiap rumah yang didirikan itu hendaklah agama, dan agama yang dimaksudkan tentulah agama yang berpaksikan tauhid. Peganglah itu sampai bila- bila.


Plagarisme sepenuhnya dari Novel Tuhan Manusia


Bersyukur kerana berjaya menyudahkan pembacaan buku ini. Sangat bermanfaat, sangat membuka minda. Sangat memberi erti. Alhamdulillah.

Berhenti- hentilah menjadi manusia yang terikut- terikut dengan kebobrokan hedonisme. Mari kita menjadi lebih baik, lebih sedar dan sentiasa berusaha memperbaharui iman.

Sunday, March 13, 2011

The Art of Success

Success is 99% mental attitude.

It calls for love, joy, optimism, confidence, serenity, poise, faith, courage, cheerfulness, imagination, initiative, tolerance, honsety, humility, patience and enthusiasm.

Success is having the courage to meet failure without being defeated.

It is refusing to let present loss interfere with your long- range goal.

Success is relative and individual and personal.

It is your answer to the problem of making your minutes, hours, days, weeks, months and years add up to a great life.


By Wilferd Peterson

Saturday, March 12, 2011

The Victor

If you think you are beaten, you are.

If you think you dare not, you don’t.

If you like to win but think you can’t,

It’s almost a cinch you won’t.


If you think you’ll lose, you’re lost.

For out in the world we find

Success begins with a fellow will

It’s all in the state of mind.


If you think you are outclassed, you are.

You’ve got to think high to rise.

You’ve got to be sure of yourself before

You can ever win the prize.


Life’s battles don’t always go

To the stronger or faster man.

But sooner or later, the man who wins

Is the man who think he can.


Poet: C.W.Longenecker

Wednesday, February 23, 2011

What is not written, does not exist

What is not written, does not exist. That’s why my blog is here.

Yesterday I lamented. God, why some people are luckier than me. They got things i desperately want, things that are hard for me are really easy for them..

A few moments later, after I step out from Wad Dahlia HTAA, God gives me the answer.

I feel guilty for thinking like that and i really thank God because i am far, far, far more luckier than some other people.

My dad is correct when he told me, nak jadi org yg bersyukur kita kena tengok orang yang kurang dari kita.

Thank you abah. Miss u.

HTAA’s wad dahlia is a place for psychiatric patients. They suffer psychiatric disorder such as schizophenia and major depressive disorder. They were placed in a cell, we didn’t go near them. We only sit on their dining table, studying their bed ticket. They look at us, singing, talking, shouting, fighting (entertaining us..hehe). may ALLAH cure all of you and show the good side of all this suffering,amen.